VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM – Elindult a 2021-2027 programozási időszak!

A 2021-es évben is – ugyan még csak február hónapot írunk – számos változás történt társadalmunk életében: hozzá kellett szoktunk a járványhelyzet miatti korlátozásokhoz, amelyek jelenleg mindennapjaink szerves velejárói. Kerülnünk kell a személyes kapcsolattartást, ugyanakkor a gazdasági élet fenntartása érdekében továbbra is, töretlenül koncentrálnia kell a vállalkozásoknak folyamatos fejlődésükre, hogy ebben a különösen nehéz helyzetben is megőrizhessék stabilitásukat, illetve elősegíteniük azt, hogy  foglalkoztatottaik pozíciói ne kerüljenek veszélybe.

Az új programozási időszak elsőként, a vállalkozások számára megnyitni kívánt pályázati lehetőségét éppen ennek érdekében előre hozták, és az első benyújtási ciklus már 2021. március 1. napján megnyílik a pályázat kiválasztási szempontjainak megfelelő vállalkozások számára.

A VINOP-1.2.1-21 “A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázati felhívás keretében összesen 200 milliárd Forint keretösszeg erejéig pályázhatnak a vállalkozások , több ciklusban.

Részletesebb tájékoztatást és előminősítést díjmentesen nyújtunk, amennyiben igényét jelzi oldalunk Kapcsolat menüpontjában.

Továbbra is nagy szükség lesz a kkv-k jelenlétére a közbeszerzésekben

Mindennapjainkat lassan a teljes 2020-as évben körül lengik a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai, amelyek sajnos nemhogy csökkenő, hanem egyre inkább növekvő szakaszba lépnek, megnehezítve ezzel a kis-és középvállalkozások működését, fenyegetve  akár az egyes ágazatokhoz tartozók fennmaradását. A piaci szféra befogadására, illetve a fogyasztók általi felvásárló piacra építő vállalkozások helyzete rövid távon bizonytalan lehet sokak számára, így a jelen megnehezített helyzetben számos vállalkozás elgondolkodik azon: vajon a következő évben mi várhat rájuk, milyen eredményekkel zárják az előző, és milyen kilátásokkal kezdik következő évüket?

A korlátozások és szigorítások ellenére azonban, a közbeszerzési eljárások eredményeinek vizsgálatai alapján megállapítható, hogy a kkv-k térnyerése megállíthatatlanul növekszik a sikeres eredménnyel lezárult közbeszerzési eljárások terén.

A teljes cikk elérhető a https://uzletesutazas.hu/kozbeszerzesek/ oldalon.

 

Hamarosan elérhető az állattartó telepek korszerűsítését célzó pályázati lehetőség!

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent a VP2-4.1.1.-20 számú, az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás 50 milliárd forintos keretösszeggel, amelynek keretében akár 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető a telepek korszerűsítésére.

A Felhívás több területen kíván hozzájárulni az állattartó telepek versenyképességének növeléséhez.

A támogatási kérelmeket legalább 6000 STÉ üzemmérettel rendelkező mezőgazdasági termelők nyújthatják be, akiknek előző éves árbevételük legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott. A pályázat keretében baromfitartó telepek, sertéstartó telepek, szarvasmarhatartó telepek, juh- és kecsketartó telepek, valamint egyéb (ló, szamár, öszvér, nyúl, méh, galamb, fürj, strucc, emu, fácán, fogoly, csincsilla) állattartó telepek korszerűsítése támogatható.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege baromfi- és sertéstartó telepek esetében minimum 100 millió Ft, szarvasmarhatartó telepek esetében minimum 50 millió Ft, egyéb állattartó telepek esetében minimum 5 millió Ft.

A támogatási kérelmek benyújtására várhatóan 2020. október 1. napjától lesz lehetőség.

A támogatási kérelemmel kapcsolatos bővebb tájékoztatás, valamint a pályázati anyag összeállítása vonatkozásában állunk minden érdeklődő szíves rendelkezésére.

A kormány megemeli a vállalkozások fejlesztését célzó pályázatok keretösszegét!

“Az 50 milliárd forintos keret több mint kétszeresére érkezett támogatási igény a vállalkozások technológiai megújulását segítő pályázaton, ezért a kormány további 50 milliárd forinttal duplájára emeli az eredeti keretösszeget – jelentette be Varga Mihály a Gazdasági Kabinet ülését követően.” – olvasható a Pénzügyminisztérium weboldalán a pénzügyminiszter bejelentése.

A cégek két operatív program, a GINOP és VEKOP keretében meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása” című felhívásokra jelentkezhettek 33,3 milliárd, illetve 18,8 milliárd forintos keretösszeggel. A kormány mostani döntésével mindkét program forrása emelkedik.

A túljelentkezés jelenleg is nagy, ugyanakkor a felhívások feltételrendszerének megfelelő cégeknek további esélyt jelent a támogatások igénybevételére.

 

Megjelent a GINOP-1.2.8-20 és a VEKOP-1.2.6-20!

Budapest és Pest megye vonatkozásában a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program, az ország további területeit érintően pedig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program égisze alatt megjelentek “A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhívások.

Mindkét felhívás a hazai kis-és középvállalkozások termelékenységének növelését, technológiai megújulását és fejlődését, továbbá a koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítésére helyezi a hangsúlyt, ezeket a főbb célkitűzéseket hivatott támogatni.

A pályázatok május 29-től nyújthatók be, az igény bevehető támogatási összeg nagyban függ a pályázni kívánó vállalkozásban foglalkoztatottak létszámától.

A támogatási kérelemmel kapcsolatos bővebb tájékoztatás, valamint a pályázati anyag összeállítása vonatkozásában állunk minden érdeklődő szíves rendelkezésére.

 

Átmeneti változások a szabályozásban!

Tisztelt Pályázók, Kedvezményezettek!

A Széchenyi 2020 pályázati portálon 2020. április 15. napján megjelent tájékoztatás értelmében, a veszélyhelyzet hátrányos következményeinek enyhítése érdekében új Kormány rendelet jelent meg,„az egyes fejlesztéspolitikai tárgyú kormányrendeletek egyes rendelkezéseinek veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról” szóló 98/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet. A rendelet a veszélyhelyzet megszűnéséig átmeneti, könnyített szabályozást vezetett be az európai uniós forrásból finanszírozott projektek szabályszerű és eredményes megvalósítása érdekében.

Bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/tjkoztat-j-kormnyrendeletrl-mdosult-szablyozsrl-s-sablonokrl

Megnyílnak az állattartó telepek járványvédelmi fejlesztését támogató pályázati lehetőségek!

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése ” című (VP2-4.1.1.7-20 kódszámú) felhívás.

Hazánkban, a jelenlegi helyzetben még nagyobb szükség van az állattartás körében is a megfelelő védelmi stratégia kialakításában, hiszen a haszonállatok egészsége éppen olyan fontos, mint a lakosságé.

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. április 27. napjától 2022. április 26. napjáig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd Ft.

Gondoskodjon vállalkozása fejlődéséről mihamarabb, a támogatás kerete hamar kimerülhet…

A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása

2020. március 31-ig elérhető a GINOP-1.2.7-19. Magyar Multi Program III. pályázati felhívás!

A felhívás célja, hogy európai uniós források felhasználásával közvetlen pénzügyi támogatást biztosítson a GINOP 1.1.4-16 kiemelt projekt keretében az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által lefolytatott szakmai előminősítési eljárás során kiválasztott vállalkozások számára, a kiemelt projekt keretében elvégzett egyedi diagnosztika alapján készülő fejlesztési terveikben foglalt tevékenységek gyakorlati megvalósításához. Ily módon a nagy növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásokat kívánják kedvező helyzetbe hozni azzal, hogy célzottan a feldolgozóipari ágazatokban megvalósított, komplex fejlesztéseik megvalósítását segítik elő.

További információk és a pályázat összeállítása terén állunk az érdeklődők szíves rendelkezésére.

Tovább erősödtek a kkv-k!

A Közbeszerzési Hatóság a szervezet február 12. napján tartott évértékelő sajtótájékoztatójáról kiadott közlemény szerint tovább erősödtek a kis-és középvállalkozások a 2019-ben eredményesen zárult közbeszerzéseken történő részvételi arányuk alapján.

Ahogyan a Hatóság közleményében olvasható, a magyar kis- és középvállalkozások minden eredményesen lefolytatott 100 közbeszerzési eljárásból 87 darabot, minden közbeszerzésben elköltött 100 forintból pedig 59 forintot a kkv-k nyertek el 2019-ben. Ez az érték rekordnak számít az elmúlt 10 évben!

Leendő és meglévő ügyfeleink számára hatékony segítséget tudunk nyújtani ahhoz, hogy tovább növelhessék vállalkozásuk lehetőségeit közbeszerzési eljárásokon, nagy arányú sikeres részvétellel záruló eljárásainkban.